
Розмову вели за темами: «Івано-Франківщина – вільна від АЧС (африканської чуми свиней)», «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», «Питання захисту споживачів – на рівень районів та міст».
Начальник головного управління Роман Гурський проаналізував діяльність служи у 2018 році за напрямками ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, фітосанітарної безпеки, захисту прав споживачів, контролю за регульованими цінами та лабораторно-діагностичної роботи.
Він наголосив на необхідності інформування громадськості щодо основних питань, проблем та результатів роботи Держпродспоживслужби. За словами Романа Гурського, саме завдяки широкій інформаційно-превентивній кампанії та проведенню комплексу профілактичних заходів було забезпечено недопущення на територію Івано-Франківщини африканської чуми свиней (в 2018 році - не зафіксовано жодного випадку).
Серед основних здобутків служби у минулому році названо впровадження та реалізацію Регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», активну роботу консультаційних центрів з питань захисту споживачів, налагодження співпраці з ОТГ області шляхом проведення виїзних нарад, цикл яких буде завершено в першому кварталі 2019 року, а також освоєння нових методів лабораторної діагностики.
Представників ЗМІ, головним чином, цікавили питання оплати житлово-комунальних послуг, порядок подання скарг при порушенні прав споживачів, особливості порушень законодавства про рекламу, шляхи контролю за програмою «Доступні ліки», результативність програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування» та ряд інших.